Kuka pelkää koronaa?

 

Kuka pelkää koronaa?

Eilen Italiassa löydettiin 15.000 uutta koronatartuntaa. Homma on lähdössä pahasti käsistä. Valtaosa tartunnoista on pohjoisessa, mutta kouluja suljetaan jo Sisiliassakin. Tämä on kuitenkin turvallisin alue Italiassa mutta pandemian leviäminen tänne on vain päivien kysymys.

Tulevaa ex vaimoani olivat hänen tuttavansa kehottaneet jäämään Sisiliaan Toscanan sijasta. Täällä on pienempi mahdollisuus kuolla koronaan ja säät paremmat.

Itse olen vetänyt saamieni hyvien vinkkien vuoksi johtopäätöksen lähteä manner-Kreikkaan, jossa taudin uhka on paljon pienempi eli Suomen tasoinen. Suomeen en aio palata ennen kun pyssyllä uhataan.

 

Jossain vaiheessa lennän Rooman kautta Ateenaan. Sieltä tunnin taksimatkan päästä minulle on jo uusien ystävättärien toimesta kunnon kämppä katsottuna jostakin. Manner-Kreikan pienissä kaupungeissa on parhaiten turvassa koronalta, vaikka muuten Kreeta houkuttelee sään ja kulttuurin vuoksi.

En pelkää koronaa enkä kuolemaa. Olen kuollut eri puolilla maailmaa kaikenlaisissa hämärissä jutuissa jo vaikka kuinka monta kertaa. Ihme että istun nyt tässä kirjoittamassa tätä.

Mutta jos kaikki paikat suljetaan ja paniikki nostaa päätään, on viisainta vaihtaa maisemaa.

l

Siracusassa odotetaan siis koronan toisen aallon iskua. Turistit ovat lähteneet, eikä heitä edes koronan vuoksi paljon ollut. Eilen illalla vanhassa kaupungissa Ortigian saarella oli pelottavan hiljaista kuin sota olisi juuri päättynyt.

Ei se mua haitannut, kaiken näki paremmin. Lisäksi säät ovat iltaisin jo takkia vaille kylmät. Tämä outo kesä täällä alkaa olla ohi, eikä tulevan vuoden tiedetä tulevan olemaan tätä koronakesää kummempi.

Tämä koronakesä oli minullekin outo kokemus. Avioliitto hajosi, olin heinäkuun turisteista tyhjässä Kreikassa ja nyt olen ollut yli kuukauden Sisiliassa. Reissaaminen alkaa tällä erää piisata, joten pitää lähipäivinä päättää minne päin Kreikkaa asetun viettämään talvea.

Itse asiassa olin jo heinäkuun alussa menossa Vietnamiin mutta raja pysyi ja pysyy vielä pitkään kiinni. Tarkoitus oli asettua sinne asumaan. Näin ollen sain tilaisuuden nähdä vielä kerran elämässäni Euroopan ilman turistilaumoja. Meno on ollut vaisua mutta paljon kiersin, paljon näin.

Ensi vuoden alussa korona jatkuu. Ennen kun toimiva rokote saadaan markkinoille ei pandemia mene ohi. Rokote voisi aikaisintaan alkaa purra massoihin vajaan vuoden päästä. Täytyy siis olla tarkkana asuinpaikan valinnassa. Siitä voi tulla pitkäaikainen koti.

Neuvottelimme vaimon mahdollisuudesta jäädä asumaan tähän kunnon asuntoon mutta ehdot olivat liian kovat puolin ja toisin.

Kummallekaan ei mikään  vaihtoehto pitkistä neuvotteluista huolimatta kelvannut, joten tilanne on mikä on. Vähän suren asiaa mutta näin tässä meille kävi.

Tosin nyt olen täysin vapaa tuomaan yksin asumaani kämppään vaikka mustalaisleirin muuttamassa taivaaseen. Asiat voisivat olla huonomminkin. Viagrat vaikka lopussa eikä fyrkkaa ostaa lisää.

p.s. tekstiä on jouduttu muuttamaan kirjoittajasta riippumattomista syistä. Mutta niille jotka ovat vailla lisää on jossain vaiheessa tulossa mm. poistetuista osista romaani ”Naiset elävät toisin”

This is edited version of the complete text which will be published later

Sisilia koronan aikaan ja jälkeen